Sunset March

Sunset March

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen,
die gevochten hebben voor de bevrijding van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. De verlichting van deze nieuwe brug is heel uniek. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een of meerdere veteranen de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan.
Met dit initiatief willen de veteranen niet alleen herdenken welk offer de Amerikaanse militairen hier ver van huis hebben gebracht voor de vrijheid van het Nederlandse volk. Zij willen hiermee vooral ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die in missies over de hele wereld hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan vrede en vrijheid.

Op voorstel van onze leden Bram en Tjerk gaan wij als vereniging deze Sunset March lopen, liefst met zoveel mogelijk leden (eventueel met partner). We hebben ons ingeschreven voor vrijdagavond 24 mei.

Via onderstaande link kunt u zich opgeven, diverse mogelijkheden!

https://forms.gle/YaDprY9MA5jkAoUg6

Het “gewenste” tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (mannen: net pak met overhemd en stropdas en vrouwen: overeenkomstig net tenue) evt. met baret en groot model decoraties. Meelopen in net burgerkleding is uiteraard geen bezwaar!

Wij verwachten dat het een heel bijzondere March wordt, waarin eenieder zijn/haar gevoel als veteraan op eigen manier kan beleven. 

Zie voor impressie, website Sunset March en afbeeldingen

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.