Afbeeldingen 2019

Afbeeldingen 2019

Herdenking bombardement Dieze-West

Op 15 december 1944 om één minuut over half één vielen er bommen op de Zwolse wijk Dieze-West. Dit bombardement eiste vijf slachtoffers en tientallen gewonden. De bommen verwoestten niet alleen huizen, maar ook gezinnen.
Er isop 15 december 2019 een monument onthuld en hier werd een krans gelegd. Ook werden hier kaarsen neergezet om de slachtoffers te herdenken.

Inloopavonden 2019 compilatie

Met deze compilatie krijgt u een korte impressie van onze inloopavonden.

Herdenking Park Eekhout 2019

Al voor de 28ste keer werden donderdag 15 augustus 2019 in Zwolle de slachtoffers van deze oorlog in Oost-Azië herdacht bij het Indië- en Nieuw Guinea-monument in Park Eekhout. Bezoekers namen plaats op de stoeltjes onder de grote kastanjeboom bij de fonteinvijver of gingen achter de hekjes staan. De veteranen en oud-militairen uit verschillende legeronderdelen met rode, zwarte, groene, blauwe, grijze of bruine baretten namen hun posities in en de vlag hing halfstok.
Allen die aanwezig waren hartelijk dank en wij hopen als Vereniging Veteranen Zwolle dat bijgeplaatste beelden meer veteranen inspireren om zich aan te sluiten bij onze vereniging!

Koningsdag 2019

Koningsdag in Zwolle is zaterdagmiddag 27 april klokslag twaalf uur officieel begonnen met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus.
Burgemeester Henk Jan Meijer hield een korte toespraak op de Nieuwe Markt. Ondanks het regenachtige weer hoopte hij toch op een goede en vooral gezellig Koningsdag in zijn bruisende stad. Daarna zong de burgervader ons nationale volkslied uit volle borst onder begeleiding van een orkest. Ook het aanwezige publiek, onder wie wethouder René de Heer, zong mee.
Leden van de Vereniging Veteranen Zwolle hesen de Nederlandse, Overijsselse en Zwolse vlag in top om aan te geven dat Koningsdag nu officieel los is gebarsten in Zwolle.

Bevrijdingsfestival 2019

Vrienden veteranen, de afgelopen dagen hebben wij onze steun en bijdrage geleverd aan onze plaatselijke dodenherdenking en het vieren van onze bevrijding. Daarbij aandacht gegeven aan wat veteranen betekent hebben voor onze maatschappij en dat nog dagelijks doen. Alle gevallenen herdacht die ons zijn ontvallen tijdens de verschillende oorlogen en operationele missies overal ter wereld. Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat we draagvlak, waardering en erkenning binnen de burgermaatschappij hebben vergroot.
Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid op beide dagen. Jullie waren in grote getale aanwezig en hopelijk kunnen we volgend jaar op meer veteranen rekenen uit Zwolle en omstreken. Kameraden tot ziens bij de volgende inloopavond elke tweede vrijdag van de maand en anders tot volgend jaar.

Reacties zijn gesloten.