Afbeeldingen 2018

Afbeeldingen 2018

2e Verjaardag van de vereniging

Op 25 november 2018 hebben wij onze 2e verjaardag gevierd, ditmaal in de Buitensociëteit, inbegrepen een rijstmaaltijd. De opkomst was goed en de reacties waren zeer positief. Misschien een herhaling in 2019?

Lezing Bas

Op 9 november 2018 heeft Bas zijn lezing gehouden over zijn missie, zijnde Afganistan.

Lezing Henk
Lezing Henk

Op 12 oktober 2018 heeft Henk een lezing gehouden over zijn missie ervaring. Goed om ook een jongere veteraan zijn ervaring te horen vertellen over een recentere missie.

Herdenking Haersterveerweg 2018
Herdenking Haersterveerweg 2018

Bij het oorlogsmonument aan de Haersterveerweg in Zwolle werd vrijdagmiddag 12 oktober 2018 een korte herdenkingsplechtigheid gehouden. In 1944 werden op deze plek zeven mensen gefusilleerd.
Foto's zijn aangeboden door RTV Focus.

Herdenking Park Eekhout 2018
Herdenking Park Eekhout 2018

Sinds de onthulling van het monument in 2002 vond woensdag 15 augustus 2018 voor de 16e maal de herdenking plaats bij het Indië- en Nieuw Guinea-monument in Park Eekhout in Zwolle. Dit ter nagedachtenis aan de burgers en militairen die de dood vonden door oorlog, bezetting, gevangenschap en terreur in Oost-Azië in de periode van 1941 tot en met 1962.

Lezing Henk-2

Op 10 augustus 2018 heeft Henk als eerste een lezing gehouden over zijn missie, zijnde Nederlands-Indië.

Bevrijdingsfestival Zwolle 2018
Bevrijdingsfestival Zwolle 2018

Met dank aan onze fotograaf Hans Kneefel

Algemene ledenvergadering 2018
Algemene ledenvergadering 2018

Op vrijdag 13 april heeft tijdens de maandelijkse inloopavond de algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Het is een geslaagde avond gebleken. Door middel van het houden van een aantal stemmingen hebben we belangrijke besluiten kunnen nemen. Deze kunt u lezen in het verslag. Na de ledenvergadering was er dan de gelegenheid om de saamhorigheid te bevorderen met een drankje en een hapje.

Herdenking Pilotenlaan 2018
Herdenking Pilotenlaan 2018

Op vrijdag 13 april hielden leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Octopus in alle vroegte een herdenkingsplechtigheid bij hun geadopteerde monument aan de Pilotenlaan in Schellerbroek. Dit ter nagedachtenis aan de gealliëerde piloten en hun bemanning, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Zwolle zijn  neergestort en omgekomen. Het monument wordt gevormd door de propellor van een Britse bommenwerper, die op 21 januari nabij Spoolde neerstortte en waarbij 1 bemanningslid omkwam.

“Operatie geslaagd” in Odeon
“Operatie geslaagd” in Odeon

Zondag 8 april 2018 waren een groot aantal veteranen aanwezig bij het muzikale drama “Operatie geslaagd”  van Erik Krikke en de 7even Bridges.  Het is het verhaal van Erik Krikke, die als militair werkend als operatieassistent wordt uitgezonden naar Afghanistan en wel  het  Role-2 Ziekenhuis in Kandahar Airfield. Daar wordt hij geconfronteerd met dermate ernstige en indrukwekkende taferelen, dat hij na thuiskomst niet kan aarden en met een Posttraumatische stoornis leeft op het randje van leven en dood, voordat hij geholpen door een vriend tot inzicht komt en besluit om hulp te vragen.

Bezoek Staatsecretaris
Bezoek Staatsecretaris

Op woensdag 14 maart 2018 hebben we samen met de leerlingen van de Geert Groteschool Zwolle een gesprek gehad met de Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser. Op verzoek van de fractie VVD Zwolle hebben we de staatssecretaris bij het Oorlogsmonument Ter Pelkwijkpark geïnformeerd over Veteraan in de Klas. Daarna zijn wij in het Deltion Zwolle verder gegaan over het project Ambassadeurs voor de Vrijheid en de opleiding VeVa met de daarbij behorende rondleiding. Een geslaagde dag voor zowel onze Vereniging Veteranen Zwolle als voor de fractie VVD Zwolle en het Deltion Zwolle.
Zie ook filmpje Stentor

Reacties zijn gesloten.