Deelname aan de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei

Bevrijdingsfestival Zwolle 2016 (34)Het programma van komende Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) op zondag 5 mei is inmiddels bekend. Het bestuur van de BFO wil de dag om 10.00 uur beginnen met een unieke vrijheidsmaaltijd voor jong en oud en ook speciaal voor alle leden van de vereniging veteranen Zwolle. De opzet is om tijdens de maaltijd met elkaar in gesprek te gaan over het thema van dit jaar: “In vrijheid kiezen”. Na de maaltijd zal de ceremonie aanvangen, waaraan de Vereniging Veteranen Zwolle weer als detachement met vlaghijsers en erewacht zal deelnemen.

Alleen veteranen, die lid zijn van onze vereniging, worden persoonlijk uitgenodigd. Bent u nog geen lid en wilt u wel meedoen met de vrijheidsmaaltijd? U kunt zich voor € 25,- per jaar als lid aanmelden via onze website http://www.veteranenzwolle.nl/?page_id=1579. U kunt zich vervolgens vóór 25 maart opgeven via de mail aan vrijheidsmaaltijd@veteranenzwolle.nl 

U bent van harte welkom!

Sunset March

Sunset MarchDe Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de bevrijding van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. De verlichting van deze nieuwe brug is heel uniek. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een of meerdere veteranen de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan.

Op voorstel van onze leden Bram en Tjerk gaan wij als vereniging deze Sunset March lopen, liefst met zoveel mogelijk leden. We hebben ons ingeschreven voor vrijdagavond 24 mei. A.s. vrijdagavond tijdens onze maandelijkse inloopavond zal er een korte uitleg worden gegeven. Belangstelling? Zet vrijdag 24 mei alvast in je agenda!

Zie voor impressie, website Sunset March en afbeeldingen

Nog geen lid?

wordt-nu-lidVeteranen, woonachtig in en om Zwolle, kunnen lid worden door zich aan te melden bij de ledenadministratie middels het digitale aanmeldingsformulier. Als digitaal aanmelden een probleem is, kunt u ook even een e-mail sturen naar onze penningmeester, penningmeester@veteranenzwolle.nl of u aanmelden tijdens een bezoek aan onze inloopavond.

Waarom eens binnenlopen bij onze inloopavond? Bijvoorbeeld hierom!

Herman en FranklinHerman Repping (89) gaf afgelopen vrijdagavond tijdens de maandelijkse inloopavond bij Vereniging Veteranen Zwolle een lezing over hoe hij als kind in WO2 de geallieerde bombardementen op Venlo overleefde, waarbij hij twee keer zo’n twaalf uur onder het puin heeft gelegen. Hij vertelde hoe hij zijn vader gewond zag raken, hoe vriendjes en vriendinnetjes het leven lieten tijdens een Britse artilleriebeschieting en hoe hij werd afgevoerd naar Duitsland. Op transport naar Duitsland werd de trein waarin hij zat, beschoten door P51 Mustangs. Wonder boven wonder overleefde hij de beschieting. Na de oorlog ging hij als zeventienjarige bij de Marine en diende hij in Korea en Nieuw-Guinea. Ik geniet iedere keer van zijn verhalen en zijn vriendschap. Een krasse kerel, een rasmilitair wiens ogen beginnen te stralen wanneer hij het over het afvuren van kanons heeft en wanneer hij over ‘de vrouwtjes’ spreekt. Herman, dat je nog maar lang onder ons mag blijven!

Franklin een heel mooie tekst, chappeau!

Veteranenradio de lucht in

VeteranenradioEindelijk is het zover! Na twee jaren van voorbereiding is Veteranenradio op vrijdag 9 november 2018 van start gegaan.

Het is hun missie radioprogramma’s uit te zenden via internet voor Nederlandse veteranen, hun familie en andere geüniformeerden die deelnemen of hebben deelgenomen aan internationale vredesoperaties, met als doel de onderlinge verbondenheid te versterken en de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te vergroten.

Nieuwsgierig, ga naar  www.veteranenradio.nl.