Uitnodiging en informatie 4 en 5 mei

P1000799Op zaterdag 4 mei vindt  de jaarlijkse nationale dodenherdenking plaats in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Daarbij wordt de deelname/aanwezigheid van oud-militairen en veteranen hoog gewaardeerd. Derhalve nodig ik u allen uit om hieraan deel te nemen. Als oud-militairen en veteranen vormen wij een eigen detachement dat naast het (pre-recruitment) detachement van het Deltioncollege staat en aangevuld wordt met de collega’s, die (vooraf) deelnemen aan de stille tocht. Paradecommandant dit jaar is Robert de Vries. Ook dit jaar wordt de erewacht naast het monument wederom gevormd door een detachement van 10 NATRESbataljon.
Het tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (mannen: net pak met overhemd en stropdas en vrouwen: overeenkomstig net tenue) evt. met baret en groot model decoraties. Verzoeke de deelnemers, die niet aan de stille tocht deelnemen om deze dag uiterlijk 19.15 u aanwezig te zijn op het Ter Pelkwijkpark.

Ceremonieel 2Op zondag 5 mei viert Nederland bevrijdingsdag. Dat men in Nederlad al 74 jaren in vrijheid kan leven. Ook een vrijheid die wij als veteranen en oud-militairen hebben (willen) verdedig(d)(en) en die wij op onze internationale missies hebben proberen te bereiken en stabiliseren. Net zoals voorgaande jaren wordt deze dag uitbundig gevierd in Zwolle op het bevrijdingsfestival in het park de Weezenlanden. En ook dit jaar hebben wij de eer om hieraan deel te nemen.
Vanaf 11.30u bent u van harte uitgenodigd voor ontvangst met koffie en thee op het terrein bij het hoofdpodium en om deel te nemen aan de ceremonie en opening van het bevrijdingsfestival. Net zoals voorgaande jaren zullen wij als detachement samen met een detachement van het Deltion college aangetreden staan tijdens de openingsceremonie en het hijsen van de vlaggen verzorgen. Na de openingsceremonie zijn wij uitgenodigd voor het bijwonen van het openingsconcert van zangeres “Maan”.  Het programma:
11.30    Ontvangst met koffie en thee
11.45    Aankomst bevrijdingsvuur door Atletiekvereniging avPec 1910
11.50    Ontsteken van de vlam, hijsen van de vlaggen en zingen van het Wilhelmus
12.00    Start openingsconcert: optreden van zangeres Maan
12.30    Einde concert, start van alle attracties op het bevrijdingsfestival
In tegenstelling tot voorgaande jaren staat de veteranentent nu meer centraal in het park: nabij locatie 8 (European village), waar wij weer P1000820een ontmoetingsplek bieden voor de veteranen. In de tent is een deel ingericht waar festivalbezoekers kunnen zien waar Nederlandse militairen op missie zijn om de “broze” vrede te bewaken of te implementeren. Daarnaast proberen we dit jaar ons meer als veteranenorganisatie te promoten. Net als voorgaand jaar verzorgen wij mede het “speeddaten met een veteraan”.

Na het hijsen van de vlaggen samen met onze veteranen opent MAAN ons Bevrijdingsfestival Overijssel samen met een collega veteraan. Na de opening zal rapper Snelle samen met veteranen van de Vereniging Veteranen Zwolle het nummer “samen” ten gehore brengen. Dit nummer is in samenwerking met het Veteraneninstituut geproduceerd. Dit nummer kunt u hier alvast horen:
https://www.youtube.com/watch?v=l1dFxReVbYE

Zie voor impressie vorige jaren ook onze afbeelding pagina!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.