Herdenking Bevrijdingsdag Zwolle, Ter Pelkwijkpark

Op vrijdag 12 april wordt de bevrijding van Zwolle herdacht bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark.

Alle oorlogsmonumenten in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument. Alle oorlogsmonumenten  in Zwolle zijn geadopteerd door basisscholen, dit monument door de Geert Groteschool en de Koningin Emmaschool. Deze scholen organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid bij ‘hun’ monument op de datum die aanleiding was voor oprichting van dat monument.

De herdenking wordt ondersteund door Vereniging Veteranen Zwolle met het leveren van de Erewacht.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.