Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei 2023

Onthulling gedenkteken door burgemeester op 4 mei:

Vanuit de gemeente hebben wij als vereniging een uitnodiging gekregen voor het bijwonen van de onthulling van een gedenkteken voor de oorlogsgraven op begraafplaats Kranenburg. Het gedenkteken staat voor alle oorlogsslachtoffers die in Zwolle begraven zijn. Burgemeester Peter Snijders heeft donderdag 4 mei om 10.30 uur op begraafplaats Kranenburg een gedenkteken onthult voor de oorlogsgraven, als symbool voor alle oorlogsgraven in de stad.
Zie ook pagina “De Swollenaer

 

Vervolgens verplaatste het gezelschap zich naar de particuliere begraafplaats Bergklooster. Daar staan twaalf oorlogsgraven. Wethouder en veteraan Arjan Spaans onthult daar het eerder gerealiseerde gedenkteken voor de oorlogsgraven op deze particuliere begraafplaats. Een gedenktegen voor alle oorlogsgraven op deze begraafplaats. Hierbij is ook een erewacht gevormd en de vlag gehesen en vervolgens halfstok gehangen.
Zie ook pagina “De Swollenaer

 

Dodenherdenking 4 mei Ter Pelkwijkpark:

Afgelopen vrijdag op 4 mei vond wederom de nationale dodenherdenking bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle onder grote belangstelling plaats. De militaire deelname was dit jaar weer groot. Na het intreden van de militairen, die aan de stille omgang hadden deelgenomen bij het detachement veteranen kon de ceremonie aanvangen. Nadat paradecommandant Robert de militairen de eregroet had laten brengen werd door trompettist de taptoe geblazen en was het daarna 2 minuten doodstil in Zwolle, waarna het Wilhelmus werd gezongen.
Zie ook pagina “De Swollenaer

Bevrijdingsdag 5 mei:

Voorbereiding, inrichting stand op Festivalboulevard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingsceremonie 5 mei

In Zwolle is vrijdag de vrijheid uitbundig gevierd. Overijssel was de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijdingsdag. Deze viering begon met de komst minister-president Mark Rutte per fiets naar het hoofdpodium op het Bevrijdingsfestival. Daar opende hij alle Bevrijdingsfestivals in Nederland door samen met zangeres Froukje het bevrijdingsvuur te ontsteken. Wij als vereniging hebben de openingsceremonie ook dit jaar weer maximaal ondersteund.
Na afloop zijn wij met z’n allen naar onze stand op de Festivalboulevard gegaan, alwaar het weer een gezellige middag is geworden, ondanks de vele regen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.