Agenda

Apr
27
za
2019
Opening Koningsdag Zwolle @ Nieuwe Markt
Apr 27 @ 12:00 – 12:30

Nieuwe Markt Zwolle

Net zoals voorgaand jaar heeft de VVZ via nu Buro Ruis een uitnodiging gehad om als detachement de opening van Koningsdag (zaterdag 27 april) op de Nieuwe markt in Zwolle bij te wonen.

Het programma volgt z.s.m.:

Hierbij nodigen wij u al uit om deze opening als veteraan binnen het detachement bij te wonen. Het tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (mannen: net pak met overhemd en stropdas en vrouwen: overeenkomstig net tenue ) evt. met baret en groot model decoraties.

Verzoeke de deelnemers om deze dag uiterlijk 11.50 u aanwezig te zijn op de Nieuwe markt (plein voor het voormalig postkantoor en nu restaurant UNO). Na afloop zijn de veteranen nog uitgenodigd voor een drankje.

Mei
4
za
2019
Dodenherdenking 4 mei @ Monument Ter Pelkwijkpark
Mei 4 @ 18:45 – 21:00

Monument Ter PelkwijkparkOp zaterdag 4 mei vindt  de jaarlijkse nationale dodenherdenking plaats in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Daarbij wordt de deelname/aanwezigheid van oud-militairen en veteranen hoog gewaardeerd. Derhalve nodigen wij u allen uit om hieraan deel te nemen. Als oud-militairen en veteranen vormen wij een eigen detachement dat naast het (pre-recruitment) detachement van het Deltioncollege staat en aangevuld wordt met de collega’s, die (vooraf) deelnemen aan de stille tocht. Dit jaar wordt de erewacht weer gevormd door een detachement van de NATRES.

Het tenue is zoals gewoonlijk: Veteranentenue of DT met groot model decoraties of burger (mannen: net pak met overhemd en stropdas en vrouwen: overeenkomstig net tenue ) evt. met baret en groot model decoraties.

Verzoek vóór 29 april door te geven of u deelneemt en ook of u aan de Stille tocht deelneemt, info@veteranenzwolle.nl. Verzoek aan de deelnemers, die niet aan de stille tocht deelnemen om deze dag uiterlijk 19.15 u aanwezig te zijn op het Ter Pelkwijkpark. Leden van de vereniging worden tevens separaat geïnformeerd per e-mail.

Mei
5
zo
2019
Bevrijdingsdag 5 mei @ Bevrijdingsfestival
Mei 5 hele dag

Logo SBO 2015Zondag 5 mei komt in zicht en daarmee ook de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO). BFO start de dag dit jaar op een andere manier dan u van hen gewend bent: ze organiseren namelijk een unieke Vrijheidsmaaltijd voor jong en oud. Alle leden van de veteranenvereniging uit Zwolle zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

De Vrijheidsmaaltijd Bevrijdingsfestival Overijssel organiseert de Vrijheidsmaaltijd op het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Ouderen, veteranen en jongeren zijn van harte uitgenodigd om tijdens de Vrijheidsmaaltijd met elkaar in gesprek te gaan over het jaarthema: In vrijheid kiezen. Wat houdt dit thema precies in? In 2019 vieren we honderd jaar kiesrecht en ook de realisatie van onze vrije, democratische rechtsstaat willen we gedenken. Het jaarthema richt zich daarnaast op het hier en nu: de vrijheden van de één kunnen namelijk de onvrijheden van de ander betekenen. Kortom, een interessant en veelzijdig gespreksonderwerp! Tijdens de Vrijheidsmaaltijd verzorgen wij verder een feestelijk programma.

Samen genieten De Vrijheidsmaaltijd is natuurlijk het gezelligst als zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Het zou dan ook geweldig zijn als u uw naasten (veteranen) wilt attenderen op het komende Bevrijdingsfestival. Deelname aan de Vrijheidsmaaltijd is gratis, maar u moet zich wel als lid aanmelden via uw Vereniging Veteranen Zwolle (zie uw z.s.m. toegestuurde email). Van 09.30 uur tot 10.00 uur kunt u bij ons aanschuiven aan tafel en om 10.00 uur gaat de Vrijheidsmaaltijd van start. De afsluiting valt samen met de ontsteking van het Bevrijdingsvuur om 11.45 uur.

Via mailing naar leden volgt meer informatie!

Na het concert zal het veteranencafé weer open gaan voor een gezellig kopje koffie of iets sterkers. Het café bevindt zich dit jaar elders, locatie volgt en is vrij toegankelijk voor alle veteranen, partners en familie. Ook voor degenen die zich nog niet hebben aangemeld! (Gezien de positieve reacties verwachten wij een grote opkomst, mocht het bij binnenkomst voor u wat te druk zijn, u kunt ook eerst het bevrijdingsfestival bekijken, het café blijft open tot ca. 17.00 uur.)
Programma: Volgt.

Mei
24
vr
2019
Sunset March
Mei 24 hele dag

De Sunset March is sinds 19 oktober 2014 een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de bevrijding van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. De verlichting van deze nieuwe brug is heel uniek. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een of meerdere veteranen de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan.

Op voorstel van onze leden Bram en Tjerk gaan wij als vereniging deze Sunset March lopen, liefst met zoveel mogelijk leden. We hebben ons ingeschreven voor vrijdagavond 24 mei. Belangstelling? Zet vrijdag 24 mei alvast in je agenda!

Meer informatie volgt z.s.m.

Reacties zijn gesloten.