Waarom eens binnenlopen bij onze inloopavond? Bijvoorbeeld hierom!

Herman en FranklinHerman Repping (89) gaf afgelopen vrijdagavond tijdens de maandelijkse inloopavond bij Vereniging Veteranen Zwolle een lezing over hoe hij als kind in WO2 de geallieerde bombardementen op Venlo overleefde, waarbij hij twee keer zo’n twaalf uur onder het puin heeft gelegen. Hij vertelde hoe hij zijn vader gewond zag raken, hoe vriendjes en vriendinnetjes het leven lieten tijdens een Britse artilleriebeschieting en hoe hij werd afgevoerd naar Duitsland. Op transport naar Duitsland werd de trein waarin hij zat, beschoten door P51 Mustangs. Wonder boven wonder overleefde hij de beschieting. Na de oorlog ging hij als zeventienjarige bij de Marine en diende hij in Korea en Nieuw-Guinea. Ik geniet iedere keer van zijn verhalen en zijn vriendschap. Een krasse kerel, een rasmilitair wiens ogen beginnen te stralen wanneer hij het over het afvuren van kanons heeft en wanneer hij over ‘de vrouwtjes’ spreekt. Herman, dat je nog maar lang onder ons mag blijven!

Franklin een heel mooie tekst, chappeau!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.