Herdenking monumenten Engelse Werk en Haersterveerweg

Monument Engelse Werk(Tekst Swollenaer) Bij het oorlogsmonument in park Het Engelse Werk in Zwolle is woensdag 3 oktober 2018 een korte herdenkingsplechtigheid gehouden.
In 1944 werden op deze plek zes mensen gefusilleerd. In 2001 werd in het park het monument opgericht ter nachgedachtenis aan de slachtoffers. De nabijgelegen basisschool De Brug heeft het monument geadopteerd. Tijdens de plechtigheid waren leerlingen van de school actief betrokken. Wethouder Monique Schuttenbeld woonde de plechtigheid bij namens de gemeente Zwolle en legde bloemen bij het monument.

Vereniging Veteranen Zwolle heeft zich bij de herdenking goed vertegenwoordigd. Bij monde van Henk is mooi uitgelegd hoe wij doorgeven wat niet vergeten mag worden.
Zie: https://www.facebook.com/rtvfocuszwolle/videos/317367185511982/

Herdenking Haersterveerweg 2018 rtv focus (2)(Tekst RTV Focus) Bij het oorlogsmonument aan de Haersterveerweg in Zwolle werd vrijdagmiddag 12 oktober 2018 een korte herdenkingsplechtigheid gehouden. In 1944 werden op deze plek zeven mensen gefusilleerd. Het monument aan de Haersterveerweg is in 1987 geadopteerd door basisscholen De Campherbeek en De Duyvencamp. Het monument werd opgericht ter nagedachtenis aan de zeven inwoners van Zwolle die op 13 oktober 1944 op de schietbaan aan de Schrevenweg (nu Haersterveerweg) werden gefusilleerd als vergelding voor een gepleegde verzetsdaad. Het monument stelt een schietbaan voor met daarop de namen van de zeven Zwollenaren. Bij de plechtigheid, die om 13.30 uur begon waren leerlingen van de twee scholen actief betrokken.

Wethouder William Dogger woonde de plechtigheid bij namens de gemeente Zwolle en legde bloemen bij het monument. Ook leerlingen en nabestaanden legden bloemen bij het monument.
Zie ook afbeelding op pagina

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.