Kaarten en tekeningen Bevrijdingsfestival Overijssel naar de missies

KleurenindetentJ.l. zijn alle (300) kaarten en tekeningen, die bezoekers van het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei  jl. hebben geschreven of getekend, overhandigd aan de Commandant van de Militaire Postorganisatie (MPO) in Utrecht om toegestuurd te worden naar  de militairen op de verschillende (12 in totaal) missies. Dit was het initiatief van de Vereniging Veteranen Zwolle (VVZ) om tijdens het vieren van de bevrijding de militairen op missie een hart onder de riem te steken onder het motto: “Stuur een groet naar de missie”.

Tijdens het bevrijdingsfestival waren er dan ook heel veel, met name jongeren, die de veteranenstand bezochten en een kaart met veelal een persoonlijke groet wilden schrijven voor de militairen op missie. Veelal werd aangegeven dat zij maar al te goed begrijpen dat hun ouders en zij zonder de inzet van vele militairen deze Bevrijdingsdag ook niet hadden kunnen vieren. Onder de jongeren leeft het besef dat vanwege de situatie in de wereld, vrijheid niet vanzelfsprekend is steeds meer en leidt dit vele eigen initiatieven. Eén van die initiatiefneemsters is Eline Oosten, een studente aan de katholieke PABO in Zwolle. Zij heeft als kleindochter van een veteraan tijdens haar stage haar klas verteld over de betekenis van 4 en 5 mei en hoe belangrijk het voor militairen is om post te ontvangen. Hierna hebben alle kinderen een tekening met vredeswens voor de soldaten op missie gemaakt, die zij op de bewuste 5 mei bij veteranenstand kwam aanbieden. Deze tekeningen zijn nu tegelijk met de rest van de kaarten en tekeningen verstuurd naar de diverse missies in o.a. Mali, Irak, Soedan, Afghanistan en het Midden Oosten.
Overhandiging kaarten en brieven
De overgave van de doos met enveloppen aan de commandant MPO, Kap Henk de Ruijter door één van de bestuursleden van de VVZ, Lkol (bd) Jef Bolders op de militaire postlocatie in Utrecht.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.