Bevrijdingsdag 5 mei

Bevrijdingsfestival Zwolle 2016 (34)Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag. Dat men in Nederland al 73 jaren in vrijheid kan leven. Ook een vrijheid die wij als veteranen en oud-militairen hebben (willen) verdedig(d)(en) en die wij op onze internationale missies hebben proberen te bereiken en stabiliseren. Net zoals voorgaande jaren wordt deze dag uitbundig gevierd in Zwolle op het bevrijdingsfestival in het park de Weezenlanden. En ook dit jaar hebben wij de eer om hieraan deel te nemen.

Vanaf 10.30u bent u als Veteraan en oud-militair van harte uitgenodigd voor ontvangst met koffie en thee op het terrein bij het hoofdpodium en om deel te nemen aan de ceremonie en opening van het bevrijdingsfestival. Net zoals voorgaande jaren zullen wij als detachement samen met een detachement van het Deltion college aangetreden staan tijdens de openingsceremonie en het hijsen van de vlaggen verzorgen. Na de openingsceremonie zijn wij uitgenodigd voor het bijwonen van het openingsconcert van “The Bluebettes”.Bevrijdingsfestival Zwolle 2016 (7)

Het programma:
10.30  Ontvangst met koffie en thee
10.45  Aankomst bevrijdingsvuur door Atletiekvereniging avPec 1910
10.50  Ontsteken van de vlam, hijsen van de vlaggen en zingen van het Wilhelmus
11.00  Start openingsconcert: optreden van the Bluebettes
11.50  Einde concert, start van alle attracties op het bevrijdingsfestival

Net als vorig jaar staat de veteranentent op ongeveer dezelfde plaats en bieden wij een ontmoetingsplek voor de veteranen. In de tent is een deel ingericht waar andere bezoekers kunnen zien waar Nederlandse militairen op missie zijn om de “broze” vrede te bewaken of te implementeren. Daarnaast zullen er ook weer dit jaar onder het motto “Stuur een groet BevrijdingsfestivalZwolle 005naar de missie” een aantal tafels en stoelen gereserveerd worden voor kinderen en hun (groot)ouders om kleurplaten te kleuren en aanzichtkaarten te voorzien van een vredeswens om deze vervolgens te deponeren in één van de postbussen voor de diverse missies, waar ze aan diverse militairen op die specifieke missies zullen worden verstrekt. Net als voorgaand jaar verzorgt het Veteraneninstituut in de tent naast ons het “speeddaten met een veteraan” en staat er tussen ons in een bar en zitje waartegen inlevering van muntjes (alcoholische) versnaperingen kunnen worden genuttigd.

Gaarne nodig ik u met uw partner uit voor het deelnemen aan dit bevrijdingsfestival en hopen wij  u herkenbaar als veteraan (VT, DT of burger met decoraties groot model en baret) te mogen verwelkomen op de opening van het bevrijdingsfestival (uiterlijk 10.45 ingetreden als detachement).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.