Ruim honderdvijftig Zwollenaren en veteranen bij herdenking slachtoffers Oost-Azië

Herdenking Park Eekhout 2017 (2)(Tekst overgenomen van rtvoost) Ongeveer honderdvijftig belangstellenden waren op maandagavond 15 augustus 2017 in Zwolle aanwezig bij de herdenking van de militairen en burgers die omkwamen in Oost-Azië in de periode tussen 1941 en 1962.

De herdenking vindt jaarlijks plaats bij het Indië- en Nieuw-Guinea monument in Park Eekhout. Burgemeester Henk Jan Meijer vanHerdenking Park Eekhout 2017 (4) Zwolle en loco-commissaris van de Koning Bert Boerman hebben namens de gemeentelijke en provinciale overheid een krans bij het monument gelegd. Ook werden er kransen bijgezet door de Veteranen en Oud-militairen en leerlingen van de Parkschool in Zwolle, die het monument als school geadopteerd hebben.

‘Oorlog is van alle tijden’

Herdenking Park Eekhout 2017 (3)Bij de herdenking stond burgemeester Henk Jan Meijer stil bij het belang van herdenken. “Ik vrees dat zolang wij niet leren van de geschiedenis er altijd oorlogen blijven bestaan. Oorlog is van alle tijden en het dagelijkse nieuws stemt mij wat dat betreft op dit moment niet optimistisch”, aldus Meijer in zijn toespraak.Herdenking Park Eekhout 2017 (1)
Ook een indrukwekkende lezing door de Molukse schrijfster Sylvia Pessirero.

Op pagina rtvoost is er een radioverslag te vinden van deze herdenking, zie link

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.