De oorlog ver weg 1949 – 1962

De oorlog ver weg  Omslag boekOp vrijdag 14 augustus heeft burgemeester H.J. Meijer van Zwolle het eerste exemplaar van De oorlog ver weg 1949 – 1962, geschreven door Gerrit ter Haar, ontvangen.

Zwollenaar Gerrit ter Haar dook voor de ‘Oorlog ver weg 1949-1962’ opnieuw in de historie van Nederlands Indië en geeft een waarheidsgetrouw beeld van de gebeurtenissen aan de hand van feiten en boeiende interviews. Gerrit ter Haar interviewde betrokkenen en oud-strijders en haalde de feiten boven tafel. In het eerste deel, ‘De oorlog ver weg 1942-1949’ schetst ter Haar een waarheidsgetrouw beeld van de oorlogsjaren en de eerste jaren er na. Een inkijkje in de ervaringen van burgers en militairen. Een vervolg kon niet uitblijven. De verstrekkende gevolgen van de oorlog lieten immers diepe sporen na. Zowel politiek als in de veelal verwoeste levens van betrokkenen. Ter Haar sprak met oud-strijders en familieleden uit onder meer Kampen, Heino, Raalte, Nieuwleusen, Dalfsen, Hattem, Deventer en Zwolle. Verhalen die van tijd tot tijd door merg en been gaan en tegelijkertijd ontroeren. Verhalen waar je stil van wordt. Vertelt door de ogen van de betrokkenen zelf. Een boek voor jong en oud.

‘De Oorlog ver weg 1949-1962’ is te bestellen via http://scholtenuitgeverij.nl/product/de-oorlog-ver-weg-1949-1962/ of telefonisch 038 3030 223.

Als u bij uw bestelling het woord ‘veteraan’ vermeldt steunt u de “Stichting Oud Militairen en veteranen Zwolle”.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.