Bevrijdingsdag 5 mei

Wanneer:
5 mei 2019 hele dag
2019-05-05T00:00:00+02:00
2019-05-06T00:00:00+02:00
Waar:
Bevrijdingsfestival
Wethouder Alferinkweg
Zwolle
Nederland

Logo SBO 2015Zondag 5 mei komt in zicht en daarmee ook de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO). BFO start de dag dit jaar op een andere manier dan u van hen gewend bent: ze organiseren namelijk een unieke Vrijheidsmaaltijd voor jong en oud. Alle leden van de veteranenvereniging uit Zwolle zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

De Vrijheidsmaaltijd Bevrijdingsfestival Overijssel organiseert de Vrijheidsmaaltijd op het festivalterrein in Park de Wezenlanden. Ouderen, veteranen en jongeren zijn van harte uitgenodigd om tijdens de Vrijheidsmaaltijd met elkaar in gesprek te gaan over het jaarthema: In vrijheid kiezen. Wat houdt dit thema precies in? In 2019 vieren we honderd jaar kiesrecht en ook de realisatie van onze vrije, democratische rechtsstaat willen we gedenken. Het jaarthema richt zich daarnaast op het hier en nu: de vrijheden van de één kunnen namelijk de onvrijheden van de ander betekenen. Kortom, een interessant en veelzijdig gespreksonderwerp! Tijdens de Vrijheidsmaaltijd verzorgen wij verder een feestelijk programma.

Samen genieten De Vrijheidsmaaltijd is natuurlijk het gezelligst als zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn. Het zou dan ook geweldig zijn als u uw naasten (veteranen) wilt attenderen op het komende Bevrijdingsfestival. Deelname aan de Vrijheidsmaaltijd is gratis, maar u moet zich wel als lid aanmelden via uw Vereniging Veteranen Zwolle (zie uw z.s.m. toegestuurde email). Van 09.30 uur tot 10.00 uur kunt u bij ons aanschuiven aan tafel en om 10.00 uur gaat de Vrijheidsmaaltijd van start. De afsluiting valt samen met de ontsteking van het Bevrijdingsvuur om 11.45 uur.

Via mailing naar leden volgt meer informatie!

Na het concert zal het veteranencafé weer open gaan voor een gezellig kopje koffie of iets sterkers. Het café bevindt zich dit jaar elders, locatie volgt en is vrij toegankelijk voor alle veteranen, partners en familie. Ook voor degenen die zich nog niet hebben aangemeld! (Gezien de positieve reacties verwachten wij een grote opkomst, mocht het bij binnenkomst voor u wat te druk zijn, u kunt ook eerst het bevrijdingsfestival bekijken, het café blijft open tot ca. 17.00 uur.)
Programma: Volgt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.